Vacciner

BØRNEVACCINATIONER


Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni infektionssygdomme.
Piger mellem 12 og 17 år kan desuden vaccineres mod HPV. Drenge der er fyldt 12 år fra og med d.1-9-2019 kan ligeledes vaccineres mod HPV.

Vaccinationprogram

3 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV-1
5 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-2
12 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-3
15 mdr. MFR 1
4 år MFR 2
5 år difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-2
12 år HPV 1, 2 (og 3)

PNEUMOKOKVACCINATION


Der er tilbud om gratis pneumokokvaccination (vaccination mod lungebetændelse) til udvalgte grupper.

Vaccinationspakken indeholder blandt andet et tilbud om pneumokokvaccination til personer, der er fyldt 65 år og til risikogrupper. Vaccinationsprogrammet bliver implementeret over det kommende år.

Første fase træder i kraft d. 22. april 2020 og vil omfatte beboere på plejehjem, personer der er fyldt 65 år med kronisk sygdom, fx kronisk lungesygdom, samt personer under 65 år med særlig høj risiko for alvorlig pneumoksygdom.

Ring til klinikken og hør nærmere.

INFLUENZAVACCINATION


Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle. Influenza er hyppigst i vintersæsonen. For nogle kan sygdommen være særligt alvorlig og udvikle sig livstruende. Fra 1. oktober kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, gravid i 2. eller 3. trimester, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

I år anbefaler Sundhedsstyrelsen desuden, at sundheds- og plejepersonale og børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.

Vi vaccinerer torsdag d. 7/10 kl. 8-11.30 samt torsdag d. 14/10 kl.12.45-16.30.

Der skal bestilles tid til vaccination. Ring til klinikken og hør nærmere.

VACCINATION TIL GRAVIDE


På baggrund af den aktuelle kighosteepidemi, besluttede Sundheds- og Ældreministeren i efteråret 2019 at indføre et midlertidigt tilbud om gratis vaccination mod kighoste til gravide i 3. trimester.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide vaccineres mod kighoste i forbindelse med den 3. rutinemæssig graviditetsundersøgelse hos egen læge, der er placeret omkring fulde 32 uger. Dette er gældende frem til 31-3-2022.